Η Ινδονησία έβαλε στα 19 έτη την κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου για τη γυναίκα

Στόχος να καταπολεμηθούν οι γάμοι παιδιών


ΚΟΣΜΟΣ
15:55
17/09/2019
Η Ινδονησία έβαλε στα 19 έτη την κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου για τη γυναίκα
4
loading

Κατά τρία χρόνια, στα 19, αύξησε το κοινοβούλιο της Ινδονησίας την κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες, αναθεωρώντας τη νομοθεσία της χώρας περί γάμων.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ένα βήμα προς τον περιορισμό των γάμων παιδιών, καθώς σύμφωνα με έκθεση του 2016 της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας και της Unicef, ένα στα τέσσερα κορίτσια στην Ινδονησία παντρεύεται προτού γίνει 18 ετών. Η χώρα είναι μεταξύ των 10 χωρών παγκοσμίως με τον υψηλότερο αριθμό ανήλικων κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν, σύμφωνα με την οργάνωση Girls Not Brisdes.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν με την αναθεώρηση της νομοθεσίας κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Μέχρι πρότινος, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, στην Ινδονησία μπορούσαν να παντρεύονται κορίτσια ηλικίας 16 ετών ή και μικρότερα, χωρίς περιορισμούς, αν συμφωνούσαν οι γονείς τους.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε τον Δεκέμβριο ότι αποτελεί διάκριση να υπάρχει διαφορετική νόμιμη κατώτατη ηλικία γάμου για τις γυναίκες από αυτή των ανδρών, για τους οποίους ήταν τα 19 έτη.

Η υπουργός Ενδυνάμωσης των Γυναικών και Προστασίας των Παιδιών Γιοχάνα Γέμπιζε επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι οι γάμοι παιδιών ευθύνονται για τη νεογνική θνησιμότητα και θανάτους γυναικών κατά τον τοκετό, αλλά και για την παιδική εργασία.

«Επιτέλους, έπειτα από 45 χρόνια. Αυτό είναι ένα δώρο για τα παιδιά της Ινδονησίας» τόνισε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Γιατι,τοτε,
  Η ΣΟΦΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ?
  ( Καποιοι,μαλιστα,λενε οτι και Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ
  ΠΑΙΔΙΣΚΗ ηταν οταν εγεννησεν τον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΝ.)

  1. avatar APRILIA

   ΑΜ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ. Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΔΙΑΘΕΤΗΣΕ ΣΤΑ 15 ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 9 ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ. ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ ΑΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΑ 17. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΜΕ.

  2. avatar κάντο με κρίνο

   ποτέ δε ξέρεις

 2. avatar Λευτέρης1983

  "Η υπουργός Ενδυνάμωσης των Γυναικών και Προστασίας των Παιδιών", για να υπάρχει τέτοιο υπουργείο φανταστείτε τι προβλήματα υπάρχουν στη χώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει