Στους 25 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στο Λίβανο, την έβδομη συνεχόμενη μέρα των συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις που υποστηρίζουν τις καθεστωτικές συριακές δυνάμεις κι ομάδες που τάσσονται υπέρ της συριακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

Πρόκειται για τις σφοδρότερες μάχες που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στην πόλη.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενώ πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα 25 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις συγκρούσεις και περισσότεροι από 250 τραυματίστηκαν.

Η σουνιτική μουσουλμανική πλειονότητα των κατοίκων στην παραλιακή αυτή πόλη υποστηρίζει την εξέγερση στη Συρία, που υποκινήθηκε από την σουνιτική πλειοψηφία.

Αλλά μία μειονότητα αλαουιτών στην Τρίπολη υποστηρίζει το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος προέρχεται από την ίδια κοινότητα, που ανήκει στο σιιτικό Ισλάμ.

Η επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ κατά της συριακής πόλης Κουσέιρ, που βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο, εντείνει την ανησυχία ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Η ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ έχει συνδράμει στις επιθέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων στην πόλη αυτή.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.