Το Γιβραλτάρ θα επιτρέψει τον απόπλου του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1

Πείστηκαν οι αρχές πως το πλοίο δεν θα κατευθυνθεί στη Συρία


ΚΟΣΜΟΣ
7:09
15/08/2019
Το Γιβραλτάρ θα επιτρέψει τον απόπλου του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Grace 1
1
loading

Οι αρχές της βρετανικής περιοχής του Γιβραλτάρ πρόκειται να αφήσουν ελεύθερο σήμερα Πέμπτη να αποπλεύσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που συνελήφθη από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στη Μεσόγειο τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής των αρχών του Γιβραλτάρ, τον Φάμπιαν Πικάρντο.

Ο Πικάρντο δεν θα ζητήσει να παραταθεί η ισχύς της διαταγής κράτησης του πετρελαιοφόρου Grace 1, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς είναι πλέον πεπεισμένος ότι και ικανοποιημένος διότι το πλοίο δεν θα κατευθυνθεί στη Συρία.

Όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συλλάβει το πλοίο, η αιτία που προβλήθηκε ήταν πως το δεξαμενόπλοιο σκόπευε να παραβιάσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία. Το Ιράν διέψευσε αυτή την κατηγορία.

«Δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουμε το Γκρέις 1 στο Γιβραλτάρ ούτε για άλλο ένα λεπτό εάν δεν πιστεύουμε πλέον ότι παραβιάζει τις [ευρωπαϊκές] κυρώσεις σε βάρος του συριακού καθεστώτος», δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του Πικάρντο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΜΑΛΚΟ

    Επιτρέπεται να αποπλεύσει το Ιρανικό δεξαμενοπλοιο. Τώρα κατάλαβαν ότι από λάθος κρατηθείκε. Δύσκολο ισοζύγιο μου κρατάς ένα σου κρατάω τρία. Με τους Ιρανούς δεν είναι τα πράγματα εύκολα. Ο κόσμος έχει πλέον αγανακτήσει με όλους τους παγκόσμιους πραστατες και αρχίζει να αντιδρά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει