Ο φωτογραφικός φακός καταγράφει το τελετουργικό που σηματοδοτεί το πέρασμα από την παιδική αθωότητα στον πνευματικό κόσμο του βουδισμού, με πρωταγωνιστές δύο ανήλικα αγόρια από την Ταϊλάνδη.

Ο 10χρονος Saw Win Gy και ο 12χρονος The The Win ετοιμάζονται για τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους, καθώς σύντομα θα χειροτονηθούν μοναχοί Βουδιστές.

Ο Βουδισμός Τεραβάντα, που εξασκείται σε χώρες όπως είναι η Ταϊλάνδη και η Σρι Λάνκα, περιλαμβάνει ένα αυστηρά καθορισμένο τελετουργικό για τη χειροτόνηση των παιδιών. Ο φωτογράφος Vincezo Floramo φωτογράφησε τη διαδικασία αυτή για τα δύο παιδιά, κατά τη διάρκεια των εορτασμών Ta Pwe, οπότε και τουλάχιστον 40 μικροί Ταϊλανδοί ξυρίζουν τα μαλλιά τους στην πανσέληνο του Μαρτίου.

Η τελετουργία για τους Saw Win Gy και The The Win ξεκινά με την προσφορά τσαγιού από τις οικογένειες τους, ενώ μουσικοί και χορευτές δίνουν τη δική τους παράσταση. Νωρίτερα, τα παιδιά έχουν ήδη φορέσει ρούχα από μετάξι, διακοσμημένα με χρυσάφι.

Στη συνέχεια μεταφέρονται στους ώμους μελών της οικογένειας από σπίτι σε σπίτι.

Αφού βρεθούν στο μοναστήρι, οι μοναχοί τους ξυρίζουν τα μαλλιά και φορούν λευκές ρόμπες. Η τελετή ολοκληρώνεται με τους γονείς να πετάνε κέρματα και γλυκίσματα στον αέρα σαν προσφορά προς τους συμμετέχοντες.

Δείτε τις φωτογραφίες…