ΗΠΑ: Περίπου 18.400 προσφυγές στη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει για τη γλυφοσάτη η Bayer

Ο φαρμακευτικός όμιλος αντιμετωπίζει ένα κύμα αγωγών όταν και εξαγόρασε πέρσι τη Monsanto


ΚΟΣΜΟΣ
21:51
30/07/2019
ΗΠΑ: Περίπου 18.400 προσφυγές στη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει για τη γλυφοσάτη η Bayer
loading

Στην ανακοίνωση ότι αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ περίπου 18.400 προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τη γλυφοσάτη, το ευρέως φάσματος αυτό ζιζανιοκτόνο, το οποίο σύμφωνα με τους ενάγοντες τους προκάλεσε σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο, προχώρησε ο γερμανικός φαρμακευτικός όμιλος Bayer.

«Μέχρι τις 11 Ιουλίου 2019 κατατέθηκαν στις ΗΠΑ περίπου 18.400 αγωγές σε σχέση με το προϊόν προστασίας για τις καλλιέργειες, την γλυφοσάτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Τον Απρίλιο ο αριθμός των υποθέσεων για το ίδιο ζήτημα ήταν 13.400.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός αντιμετωπίζει ένα κύμα αγωγών από πέρυσι που εξαγόρασε έναντι 66 δισ. δολαρίων την αμερικανική Monsanto, την εταιρεία αγροχημικής και γεωργικής βιοτεχνολογίας.

Στις πρώτες υποθέσεις που εκδικάστηκαν, ένορκοι σε κατώτερα δικαστήρια έκριναν υπέρ των εναγόντων θεωρώντας ότι το λέμφωμα Non Hodgkin, μια μορφή καρκίνου που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα, προκλήθηκε από προϊόντα που περιέχουν γλυφοσάτη, περιλαμβανομένου του πιο γνωστού ζιζανιοκτόνου της Monsanto, του Roundup.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μεταγενέστερες επανεξετάσεις των ετυμηγοριών οι δικαστές δεν ανέτρεψαν τις αποφάσεις των ενόρκων, αλλά μείωσαν το ύψος των αποζημιώσεων.

Την περασμένη εβδομάδα μια υπέρογκη αποζημίωση ύψους 2 δισ. δολαρίων μειώθηκε στα 87 εκατ. δολάρια, στην περίπτωση ενός ζευγαριού από την Καλιφόρνια, των Αλβα και Αλμπέρτα Πιγιό.

Πάντως, οι επικεφαλής της Bayer δηλώνουν βέβαιοι ότι οι επιστημονικές αποδείξεις είναι με το μέρος τους και ότι θα αθωωθούν στα αμερικανικά εφετεία που δεν έχουν σώμα ενόρκων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει