Από την 3η Σεπτεμβρίου, οι αερογραμμές της Νότιας Κορέας (Korean Air Lines) αναστέλλουν τις πτήσεις τους μεταξύ της πόλης Μπούσαν στη Νότια Κορέα και της πόλης Σαπόρο στην Ιαπωνία,  εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης εισιτηρίων που προκλήθηκε από την κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ίδια αεροπορική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των πτήσεών της μεταξύ των δύο χωρών ή της διεξαγωγής του πτητικού έργου με την χρήση αεροσκαφών μικρότερης χωρητικότητας επιβατών.

Η σχέση της Ιαπωνίας με τη Νότια Κορέα βρίσκεται σε «πολύ βαριά» κατάσταση, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, προσθέτοντας ότι το Τόκιο προτρέπει τη Σεούλ να προχωρήσει σε κατάλληλα βήματα για σειρά ζητημάτων που τις επιδείνωσαν.

Η Ιαπωνία επέδωσε διαμαρτυρία στη Νότια Κορέα και τη Ρωσία αφού κορεατικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον ρωσικού αεροσκάφους, βάλλοντας εκατοντάδες φορές.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να προτρέπει τη Νότια Κορέα να λάβει προσήκοντα μέτρα που να συμμορφώνονται προς τη συνεπή στάση μας σε διάφορα ζητήματα», τόνισε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.