Δύο νεκροί  και αρκετοί τραυματίες- ανάμεσά τους αθλητές που μετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου- όταν κατέρρευσε οροφή σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Γκουανγκζού στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος της Πυροσβεστικής δεν ήταν σε θέση να δώσει τον ακριβή αριθμό των αθλητών που ήταν μεταξύ των τραυματιών.

«Απλά χορεύαμε και στη συνέχεια το επόμενο λεπτό πέσαμε πέντε με έξι μέτρα και όλοι άρχισαν να βγαίνουν από το κλαμπ μετά από αυτό»  δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας πόλο της Νέας Ζηλανδίας.

«Πέσαμε πάνω στα κεφάλια άλλων ανθρώπων που ήταν από κάτω μας. Κάποιοι από αυτούς ήταν σε αρκετά κακή κατάσταση», συμπλήρωσε.

Από τους αθλητές, οι τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρικό κέντρο του χωριού των αθλητών.

Η πόλη Γκουανγκζού βρίσκεται περίπου 330 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι μέλη της ομάδας τους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα ήταν στο κλαμπ όταν κατέρρευσε η οροφή.