Στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης τραυματίστηκε μια γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η γυναίκα αυτή είναι σύζυγος ενός φοιτητή και έχει τη σαουδαραβική υπηκοότητα. «Ελπίζουμε ότι θα αναρρώσει, όπως και όλοι όσοι τραυματίστηκαν» δήλωσε ο πρίγκιπας Σαούντ αλ Φάισαλ μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

Νωρίτερα, η αμερικανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ένας 20χρονος Σαουδάραβας νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Βοστώνης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο τραυματίας δεν έχει συλληφθεί. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν οι δηλώσεις του πρίγκιπα Φάισαλ αφορούν το ίδιο άτομο.

Ο πρίγκιπας εξέφρασε την «αλληλεγγύη των Σαουδαράβων στην τραγωδία» που σημειώθηκε στη Βοστόνη και τόνισε ότι η χώρα του καταδικάζει «όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες».

Η αστυνομία δεν έχει συλλάβει κανέναν ύποπτο μέχρι στιγμής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ποιος και γιατί διέπραξε την επίθεση, εάν την σχεδίασε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ξένη ή εγχώρια ή αν ήταν ενέργεια ενός μεμονωμένου ατόμου.