Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στο νοτιοδυτικό Πακιστάν από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο γειτονικό Ιράν, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν το πλινθόκτιστο σπίτι στο οποίο διέμεναν κατέρρευσε στην περιοχή Παντζγκούρ στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Οι πακιστανικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να κάνουν μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, ο οποίος εκτός από το απομακρυσμένο Μπαλουτσιστάν, έγινε επίσης αισθητός σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Επίσης έγινε έντονα αισθητός και στις γειτονικές του Ιράν μοναρχίες του Κόλπου, κυρίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι κάτοικοι βγήκαν από τα πολυώροφα κτίρια με κατοικίες και με γραφεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Μετά τον σεισμό εκκενώθηκαν κτίρια που φιλοξενούν εταιρείες στο οικονομικό κέντρο του Ντουμπάι και στο Media City, όπως και από τις πολυκατοικίες μπροστά από την θάλασσα.

«Όλος ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους. Πανικοβλήθηκε», δήλωσε ο Ράμι, διευθυντής μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Κουβέιτ, κυρίως στις παραλιακές ζώνες, στο Μπαχρέιν όπου εκκενώθηκαν τα κτίρια στο οικονομικό κέντρο της Μανάμα, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας και στο Ομάν, σύμφωνα με κατοίκους.