Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν επαίνεσε τη συνεισφορά της Μάργκαρετ Θάτσερ στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών, μία λιγότερο γνωστή πτυχή της πολιτικής δράσης της αποθανούσης Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Ο Μπαν «απέτισε φόρο τιμής για την συνεισφορά τους στον χειρισμό των κλιματικών αλλαγών διότι αυτή υπήρξε ένας από τους πρώτους ηγέτες που είχε προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις τους» από του βήματος της ΓΣ του ΟΗΕ το 1989, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΓΓ Μάρτιν Νεσίρκι.

Η Θάτσερ είχε εκφωνήσει ομιλία από το βήμα του ΟΗΕ και αναφέρθηκε στον «ύπουλο κίνδυνο» των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η ίδια είχε διατυπώσει επίσης μία έκκληση για «μία ευρεία διεθνή προσπάθεια» ενάντια στην άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Μολαταύτα, η Σιδηρά Κυρία της παγκόσμιας πολιτικής είχε εν συνεχεία μεταβάλει άποψη, καθώς στα απομνημονεύματά της που είχαν εκδοθεί το 2003 ανέφερε πως οι προειδοποιήσεις των οικολόγων και των αριστερών οργανώσεων ήσαν «εκφοβιστικές» και αποτελούσαν πρόσχημα για την επιβολή ενός «υπερ-εθνικού σοσιαλισμού».

Νωρίτερα, από τη Χάγη, ο Μπαν είχε χαιρετίσει τη Θάτσερ ως μία «μεγάλη πολιτικό για την συνεισφορά της στην ειρήνη και την ασφάλεια, ιδίως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου», ενώ επαίνεσε επίσης και τον «ρόλο πρότυπο» ως πρώτης πρωθυπουργού της χώρας της.