Το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το νέο κόμμα «Εναλλακτική επιλογή για την Γερμανία» (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την επιστροφή στο μάρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό της εφημερίδας “Welt am Sonntag”.

Το κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα,συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Infratest dimap Ρίχαρντ Χίλμερ τονίζει ότι η συνέχιση της οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την προσοχή στο κόμμα AfD, ενώ επισημαίνει ότι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση των εκλογών θα είναι το εάν οι πολίτες διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε ή υπάρξουν αμφιβολίες για τους χειρισμούς τους όσον αφορά στην οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 46% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το νέο κόμμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.