Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, σημάδεψε σήμερα (05.07.2019) την έναρξη της προεδρίας του αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, εναπόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες, σύμβολο των επιθέσεων του Μαρτίου 2016.

«Είναι μια πρώτη συμβολική χειρονομία για όλους τους μάρτυρες, για όλα τα θύματα της τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. Πρέπει πάντα να είμαστε αποφασισμένοι εναντίον της βίας και της τρομοκρατίας. Για εμένα, είναι μια ιδιαίτερη ημέρα», δήλωσε ο Νταβίντ Σασόλι στους δημοσιογράφους.

Στην πρώτη επίσημη ενέργειά του στις Βρυξέλλες μετά την εκλογή του προχθές Τετάρτη, ο πρώην δημοσιογράφος και σοσιαλιστής ευρωβουλευτής εναπόθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια μπροστά σε μια τοιχογραφία στον σταθμό Μόλενμπεκ, στο κέντρο της ευρωπαϊκής συνοικίας της βελγικής πρωτεύουσας, που επλήγη στις 22 Μαρτίου από μια διπλή επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Καμικάζι του ίδιου πυρήνα με εκείνον που επιτέθηκε στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και στο μετρό, προκαλώντας τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 340.

Ο πρώην δημοσιογράφος, η χώρα του οποίου επλήγη από την ακροαριστερή και ακροδεξιά τρομοκρατία την εποχή των μολυβένιων χρόνων (1960-1980), εξελέγη προχθές στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την εναρκτήρια σύνοδό του στο Στρασβούργο.

Δείτε το βίντεο