Προκειμένου να αποφύγουν την οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης της κατάστασης στη Βενεζουέλα από το εξωτερικό, η Μόσχα προέτρεψε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συνεχίσουν το συστηματικό διάλογο μεταξύ τους. Αυτό ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ ο οποίος δήλωσε παράλληλα πως η Ρωσία θα συμβάλει στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο υφυπουργός τόνισε: «Οι όποιες προσπάθειες να επιβάλουν από το εξωτερικό στη Βενεζουέλα το ένα ή το άλλο πολιτικό και πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό μοντέλο, θα τελικά θα αποτύχουν (…) θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας σε πολλούς τομείς για να αναπτύξουμε τις συμμαχικές σχέσεις με την αδελφική Βενεζουέλα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο των ήδη υφιστάμενων συμφωνιών θα προβούμε σε πρωτοβουλίες που επιτρέπουν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας». Παράλληλα τόνισε ότι επανειλημμένα έχουν διαψευστεί τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία στην Βενεζουέλα βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί. Ωστόσο, υπογράμμισε, αυτό αφορά την συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας, την οποία παρείχαμε στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο  Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Βενεζουέλα αλλά η υποστήριξη , όπως είπε του λαού προς την σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη.