Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη ρωσική επαρχία Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία, εξαιτίας των πλημμύρων που έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

Ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στην επαρχία του Ιρκούτσκ έφθασε τους 18, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Ιρκούτσκ Σεργκέι Λέφτσνεκο, μέσω της επίσημης σελίδας του στο Instagram.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε επίσης ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 18 και οι αγνοούμενοι στους 17.

Συνολικά 1.303 άνθρωποι έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια εξαιτίας των πλημμύρων, που ξεκίνησαν στις 27 Ιουνίου, και 201 άνθρωποι, ανάμεσά τους 41 παιδιά, χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί 4.130 κατοικίες στις οποίες διαμένουν 9.325 άνθρωποι παραμένουν πλημμυρισμένες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην επαρχία Ιρκούτσκ, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Βαϊκάλη. Εξαιτίας των πλημμυρών τα νερά της λίμνης υπερχείλισαν, ενώ αυξήθηκε σημαντικά η στάθμη των υδάτων και στον βασικό ποταμό της περιοχής, τον Ανγκάρα.

Επιστρέφοντας από την Οζάκα της Ιαπωνίας όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G20 ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την πόλη Μπρατσκ τη νύκτα της 30ης Ιουνίου προς την 1η Ιουλίου για να προεδρεύσει στη σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση της φυσικής καταστροφής.