Δέκα νεκροί και τουλάχιστον πενήντα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης βυτιοφόρου στη Νιγηρία. Το βυτιοφόρο είχε ανατραπεί και δεκάδες άνθρωποι είχαν σπεύσει να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν, όταν το όχημα πήρε φωτιά και εξερράγη.

Το βυτιοφόρο ανετράπη χθες Δευτέρα το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό Αχούμπε στην πολιτεία Μπένιου, στα κεντρικά της χώρας. Οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να μαζέψουν τα καύσιμα από τη διαρροή του βυτιοφόρου όταν αυτό πήρε φωτιά και εξερράγη.

«Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον δέκα πτώματα και περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής επιτροπής ασφάλειας δρόμων. «Εξαιτίας του εύρους της καταστροφής φοβάμαι ότι και άλλα θύματα ενδέχεται να εντοπιστούν καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, μικρό λεωφορείο με 14 επιβαίνοντες καταστράφηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε.

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι συχνά στη Νιγηρία. Τον Ιούλιο του 2012 τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από βυτιοφόρο έπειτα από ατύχημα στην πολιτεία Ρίβερς στα νότια.

(φωτογραφία αρχείου)