Κοκαΐνη αξίας άνω των 40 εκατ. στερλινών βρέθηκε μέσα στο ιδιωτικό τζετ γάλλου μεγιστάνα που έχει τη βάση του στο Λονδίνο. Η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών εντοπίστηκε από τους τελωνειακούς υπαλλήλους της Δομινικανής Δημοκρατίας στο αεροσκάφος που ανήκει στον πάμπλουτο επιχειρηματία Alain Afflelou, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν επέβαινε στο τζετ.

Οι υπάλληλοι έκαναν έλεγχο στο Falcon τζετ λίγα λεπτά προτού απογειωθεί από το νησί της Καραΐβικής με προορισμό το Παρίσι. Βρήκαν 26 βαλίτσες που περιείχαν 680 κιλά κοκαΐνης πρώτης ποιότητας!

Τέσσερις γάλλοι υπήκοοι και αρκετά μέλη της τοπικής αστυνομίας συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Afflelou αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για τα ναρκωτικά, δηλώνοντας ότι είχα δανείσει το αεροσκάφος του στην εταιρεία Transhelicopter Services που έχει την έδρα της στη Λυόν.

«Ο κ. Afflelou έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε την είδηση. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διαλευκανθεί η υπόθεση» ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου του.

Η περιουσία του γάλλου επιχειρηματία εκτιμάται στα 190 εκατ. λίρες Αγγλίας. Ο ίδιος είναι ένας από τους γάλλους εκατομμυριούχους όπως ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ και ο μουσικός Ζαν Μισέλ Ζαρ, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για… φορολογικούς λόγους.