Τις εντυπώσεις έκλεψαν χθες οι στυλιστικές επιλογές του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα όταν πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις δημοτικές εκλογές.

Ο Έντι Ράμα τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα όταν έφτασε στο εκλογικό κέντρο Surrel μαζί με τη σύζυγό του Λίντα. Ο πρωθυπουργός φορούσε βερμούδα, σκαρπίνι, ψηλή κάλτσα και από πάνω πουκάμισο και σακάκι!

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν χαμηλή. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ποσοστό συμμετοχής, σύμφωνα με την απέχουσα από τη διαδικασία αντιπολίτευση, ωστόσο αυτή κυμάνθηκε γύρω στο 15% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Το γεγονός ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ψήφισαν περίπου 600.000 από τους 3.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους φαίνεται ότι δικαιώνει την αντιπολίτευση.

Κατά την ψηφοφορία σημειώθηκαν κάποια επεισόδια, τα οποία τελικά δεν εμπόδισαν την όλη διαδικασία. Το κλίμα μύριζε μπαρούτι, καθώς χθες στον δήμο Μπουσάτι, στον βορρά, οπαδοί της αντιπολίτευσης συνεπλάκησαν με δυνάμεις των Αρχών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έβαλαν φωτιά και έκαψαν και τοπικό εκλογικό τμήμα.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και στην πόλη Βάου Ντέγες, ενώ η δήμαρχος της Σκόδρας, προπυργίου του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης και μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του Βορρά, η Βολτάνα Αντέμι, ανακοίνωσε ότι όλες εκλογικές υποδομές στο δήμο της έχουν αποκλειστεί και επομένως δεν θα διεξαχθούν εκεί εκλογές.