Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κύπρο όσον αφορά τα αποθέματα των υπεραγορών. Ακόμη και στα καλά εφοδιασμένα σουπερμάρκετ τα ράφια αρχίζουν να αδειάζουν χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου επεσήμανε πως τα αποθέματα των υπεραγορών «αρκούν για ακόμα δύο τρεις ημέρες». Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει πρόβλημα.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν κινδυνεύουμε. Αν όμως συνεχίσει η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και τις επόμενες μέρες -και με την προϋπόθεση ότι οι προμηθευτές δεν θα ανακαλέσουν την απόφαση που πήραν, για προμήθεια των υπεραγορών μόνο με ρευστό- ναι, πιθανόν να παρατηρήσουμε ελλείψεις. Είναι ορατός ο κίνδυνος να αδειάσουν τα ράφια των υπεραγορών, νοουμένου ότι δεν θα ανακαλέσουν και δεν θα δείξουν τη στήριξη που πρέπει να δείξουν οι προμηθευτές στις ιδιαίτερα πρωτοφανείς εξελίξεις, που περνά ο τόπος» είπε ο Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Όσον αφορά τα καύσιμα, σύμφωνα με το onlycy.com, τα πρατήρια πετρελαιοειδών στη Λάρνακα δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο μερικές εταιρείες ζητούν να πληρωθούν από τους πρατηριούχους σε μετρητά με αποτέλεσμα και οι πρατηριούχοι να ζητούν από τους πελάτες τους να πληρώνουν με μετρητά».

Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Λάρνακας Ανδρέας Ιωάννου ανέφερε ότι «έχει παρατηρηθεί πρόβλημα με τις πιστωτικές κάρτες και έτσι αρκετά πρατήρια πληρώνονται τοις μετρητοίς. Ως επί το πλείστον ο κόσμος προμηθεύεται καύσιμα για να περάσουν για λίγες μέρες, δεν γεμίζουν δηλαδή το ντεπόζιτο του οχήματος τους και πληρώνουν τοις μετρητοίς».
Μέχρι σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων έξω από τα πρατήρια.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr