Ακάρ για F-35: Αν δεν πάρουμε τα μαχητικά αποδυναμώνεται το ΝΑΤΟ

«Η αγορά των S-400 έχει ολοκληρωθεί»


ΚΟΣΜΟΣ
18:32
27/06/2019
Ακάρ για F-35: Αν δεν πάρουμε τα μαχητικά αποδυναμώνεται το ΝΑΤΟ
2
loading

To ζήτημα του αποκλεισμού της Τουρκίας από την παραλαβή των F-35 έθιξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανάγοντάς το σε ζήτημα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou στις Βρυξέλλες, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι:

«Το να προσπαθούν να στερήσουν από την Τουρκία τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Τα F-35 και η ασφάλεια του προγράμματος έχει μεγάλη σημασία για την Τουρκία, όσο και για τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ.

Η πρότασή μας να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400, εξακολουθεί να ισχύει», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Όπως μετέδωσε το sigmalive.com όσον αφορά την προμήθεια των S-400, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι έχει τελειώσει αυτή η αγορά.

«Έχει τελειώσει αυτή η αγορά. Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία μας στο πρόγραμμα των F-35, δεν εξυπηρετεί ούτε την Τουρκία, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία δεν είναι μόνο πελάτης, είναι ένας από τους επενδυτές του προγράμματος και ένας από τις συμπαραγωγούς. Μέχρι σήμερα φέραμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το πρόγραμμα των F-35. Πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία. και στο πλαίσιο αυτό θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», δήλωσε προμηνύοντας την έναρξη δικαστικής μάχης με τις ΗΠΑ, όπως έκανε και νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος από την Ιαπωνία.

Σε μια εκτίμηση των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι:

«Αναμένουμε οι σχέσεις να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς μία εποικοδομητική κατεύθυνση σε αυτό το θέμα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γιατί , πραγματικά ,

    Ανήκεις στο ΝΑΤΟ; Αν το τελευταιο δεν διαλυθεί κιόλας ...Πάντως σε εσένα η Δύση δεν μπορεί πια να στηριχθεί ...

  2. avatar dk.

    Το αντίθετο. Εάν π.χ. θα τα πάρουν Πολωνοί, οποίοι ήδη τα επίσημα ζήτησαν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει