Περίπου δέκα ισλαμιστές μαχητές βρήκαν τον θάνατο χθες στο Τιμπουκτού από τις δυνάμεις της Γαλλίας και του Μάλι, κατά την προσπάθεια των τζιχαντιστών να εισβάλουν στο αεροδρόμιο της πόλης, ενώ σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης της αφρικανικής χώρας, ανακοίνωσε από το Παρίσι το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Το έναυσμα για την επιχείρηση των ισλαμιστών έδωσε η έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, από την οποία έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης (αρχικά, το γαλλικό Επιτελείο είχε αναφέρει πως σκοτώθηκε στη διάρκεια των εχθροπραξιών).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων του Μάλι, άλλοι έξι στρατιώτες τραυματίσθηκαν από την επίθεση, που προκάλεσε την άμεση απάντηση των γαλλικών δυνάμεων.

Οι στρατιώτες του Μάλι που τραυματίσθηκαν είναι «τρεις, ή τέσσερις, δύο εξ αυτών από φίλια πυρά κατά την γαλλική αεροπορική αντεπίθεση», ανέφερε από τον πλευρά του ο εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού, Τιερί Μπιρκάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι «δεκαπέντε» ισλαμιστές μαχητές έχασαν τη ζωή τους το διάστημα από την 14η έως την 19η Μαρτίου στην περιοχή του Γκάο».