Μια δρομέας 103 ετών σε μεγάλα μαθήματα καριέρας και ζωής

Όταν δεν θέτει ρεκόρ, η Julia Hawkins μοιράζεται συμβουλές που εναρμονίζονται με τα ερευνητικά δεδομένα


ΚΟΣΜΟΣ
22:53
04/08/2019
Μια δρομέας 103 ετών σε μεγάλα μαθήματα καριέρας και ζωής
loading

Ποιος καλύτερος να συμβουλεύσει τους άλλους από μια υπεραιωνόβια προγιαγιά που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο;

Αυτή είναι η Αμερικανή Julia Hawkins, 103 ετών, μεγάλο όνομα στον παναμερικανικό στίβο της τρίτης ηλικίας, κατέχοντας το ρεκόρ στα 100 μέτρα με 39,62 δευτερόλεπτα.

Η σούπερ γιαγιά μίλησε στην εφημερίδα «New York Times» για το πώς περνά τη μέρα της. Κάτι που περιλαμβάνει γενναίες δόσεις ποδηλασίας, βόλτες με τα πόδια, κηπουρική και καθημερινά γεύματα με τους φίλους της.

Με κωδικό όνομα «Hurricane» (Τυφώνας) για τους άθλους της στον στίβο, η Hawkins έκλεισε τη συνέντευξή της με τα τρία μυστικά της καλής ζωής: «Διατήρησε τον εαυτό σου σε καλή φόρμα. Έχε πολλά χόμπι. Και αναζήτησε τις μαγικές στιγμές».

Εξηγώντας: «Αυτό είναι κάτι που έχω κάνει στη ζωή μου, σκέψου τα πράγματα που είναι μαγικές στιγμές και συμβαίνουν σε εσένα, όπως τα ηλιοβασιλέματα και οι ανατολές, τα ουράνια τόξα, τα ωραία πουλιά, η μουσική και τα καλά σχόλια των ανθρώπων προς εσένα. Όλα αυτά είναι μαγικές στιγμές και είναι δωρεάν για όλους. Φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για αυτά».

Κάτι αντίστοιχο μας λέει και η επιστήμη. Πλήθος ερευνών υποδεικνύουν πως η φυσική άσκηση συμβάλλει στη θετική στάση, καθαρίζει το μυαλό και μας προστατεύει ακόμα και από την πνευματική παρακμή.

Αλλά και τα χόμπι λειτουργούν ευεργετικά για τον οργανισμό, διαθέτοντας θεραπευτικές ιδιότητες, πυροδοτώντας τη δημιουργικότητα και την κοινωνική συναναστροφή, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και μειώνοντας τα επίπεδα άγχους.

Όσο για αυτές τις «μαγικές στιγμές» της Hawkins, έρευνες σε ηλικιωμένους έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που παραμένουν ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες τείνουν να ζουν περισσότερο…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει