Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

«Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις»


ΚΟΣΜΟΣ
16:36
21/06/2019
Χουλουσί Ακάρ: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο
3
loading

Στην έδρα των «Μπορντό Μπερελί» των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ. Από εκεί υπενθύμισε την πάγια θέση της χώρας του πως η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία ή δεν θα είναι αποδεκτά από αυτήν, όπως μετέδωσε το news.gr.

«Ενώ ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αυξάνει», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ: οι δράσεις στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο την Κύπρο και τις γύρω περιοχές συνεχίζονται με αποφασιστικότητα,», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε συγκεκριμένα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδερφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρο, σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία.

Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις. Θέλουμε ειρήνη και σταθερότητα, καλές γειτονικές σχέσεις να υπερισχύσουν παντού.

Από την άλλη πάντα λέμε πως ποτέ δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός. Υποστηρίζουμε την λύση των προβλημάτων μας σύμφωνα με καλές γειτονικές σχέσεις και ειρηνικές μεθόδους. Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, εάν η χώρα μας ή οι τουρκοκύπριοι δεχτούν επίθεση...θα συνεχίσουμε να λέμε πως δεν θα το επιτρέψουμε θα σταματήσουμε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα και χωρίς μια απόφαση ή λύση χωρίς την Τουρκία ή τους τουρκοκύπριους αδερφούς μας δεν θα ζήσουν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Τότης

  Σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε την πάγια θέση της χώρας του πως η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα συμπεριλαμβάνουν και την Τουρκία (σύμφωνα με τους δικούς τους σχεδιασμούς) .
  Επιπλέον πρόσθεσε : Εμείς σεβόμαστε την διεθνή νομοθεσία και τις διμερείς σχέσεις. Θέλουμε ειρήνη,σταθερότητα και καλές γειτονικές σχέσεις . Αλλά αν κάποιοι αποφασίσουν γεγονότα χωρίς Τουρκική έγκριση ή κάποια λύση χωρίς την Τουρκία,δεν θα ζήσουν.
  Δηλαδή πλήρης ανακολουθία στα υποστηριζόμενα του. Πώς συμβαδίζει η ειρηνική επίλυση των ''προβλημάτων'' (όπως βαφτίζει η Τουρκία τοις διεκδικήσεις της) με την ''γενναία'' αποστροφή στα λεγόμενα του, δηλ. ότι αν κάποιοι αποφασίσουν λύση χωρίς την Τουρκία δεν θα ζήσουν.
  Να μην αναφερθούμε δε στην άλλη ''ειρηνική'' διακήρυξη περί casus beli για τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.
  Οπότε καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για τις Τουρκικές θέσεις και ''ειρηνική'' πολιτική της.

 2. avatar Χουλουσι

  Δε πάς να μάθεις να ξύνεις πατσά? Λένε μάθε τέχνη και αστηνε και όταν πεινάσεις πιαστηνε. Και κατά πως φαίνεται θα πεινάσετε σύντομα...

 3. avatar …….

  Ελα να φας καλά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει