Σχεδόν 12 ώρες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος Α’ εξήλθε νωρίς σήμερα το πρωί από το Βατικανό για να προσευχηθεί σε εκκλησία της Ρώμης.

Ο νεοεκλεγείς πάπας μετέβη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, όπου προσευχήθηκε μπροστά από την διάσημη εικόνα της Παναγίας, που αποκαλείται «Salus Populi Romani» ή Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού.

«Μας μίλησε εγκάρδια, σαν πατέρας. Μας ειδοποίησαν δέκα λεπτά νωρίτερα για την άφιξη του πάπα», είπε ο Πατέρας Λουντοβίκο Μέλο, ένας ιερωμένος που προσευχήθηκε μαζί με τον πάπα.

Ο πρώτος νοτιοαμερικανός ποντίφικας και ο πρώτος μη ευρωπαίος πάπας τα τελευταία 1.300 χρόνια, ο Φραγκίσκος Α’ είναι επίσης επίσκοπος Ρώμης.

Αργότερα σήμερα ο πάπας πρόκειται να μεταβεί στο Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή παπική εκκλησία, νότια της Ρώμης, όπου θα συναντήσει τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος ποντίφικας που παραιτείται τα τελευταία 600 χρόνια λέγοντας ότι η υγεία του είναι πολύ κακή και δεν του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Καθολικής Εκκλησίας που αριθμεί 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς.