Ο γενικός πρόξενος της Νότιας Αφρικής στην Κίνα είχε μια περίεργη… συνήθεια, εξαιτίας της οποίας ανακλήθηκε στη χώρα του.

Η θητεία του Lassy Chiwayo, βετεράνος πολιτικός ο οποίος μάλιστα είχε φυλακιστεί μαζί με τον Nelson Mandela, στη Σανγκάη τερματίστηκε και πρέπει να επιστρέψει στην Πρετόρια επειδή… εντοπίστηκε να κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους της κινεζικής πόλης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι ανακαλείται για «λόγους υγείας», όμως αρκετές εφημερίδες αναφέρουν ότι πριν από τρεις μήνες είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους κοντά στο σπίτι του.
Σύμφωνα μάλιστα με την Sunday World, οι «γυμνές βόλτες» του ήταν συχνό φαινόμενο.

«Εξαφανιζόταν για μέρες και μετά τον έβρισκαν να περιφέρεται γυμνός» είπε μια πηγή που δεν κατονομάζεται.

Μάλιστα υπήρχαν αναφορές εναντίον του ότι είχε επιτεθεί στον πρέσβη της Νότιας Αφρικής στην Κίνα, Bheki Langa, σε μια επίσημη δεξίωση στο Πεκίνο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ανακλήθηκε, αλλά όπως συνηθίζεται στους απεσταλμένους των χωρών θα του ανατεθεί άλλο πόστο, ενώ αναφορικά με τη σχέση του με τον κ. Langa δήλωσε ότι είναι «υγιής και εγκάρδια».

«Όσα ισχυρίζεστε τα ακούω πρώτη φορά. Δεν έχω προβλήματα υγείας που να απαιτούν παρέμβαση από την υπηρεσία μου» είπε ο ίδιος στους Sunday World.