Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Με ελικόπτερο ξεκίνησαν οι ινδικές αρχές να απομακρύνουν τις σορούς των πέντε ορειβατών που πιστεύεται πως σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οκτώ ορειβάτες- τέσσερις από τη Βρετανία, δύο από τις ΗΠΑ και από ένας από την Αυστραλία και την Ινδία- χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Η απουσία τους έγινε αισθητή καθώς δεν επέστρεψαν, κατά τον προγραμματισμό, στην κατασκήνωση βάσης κοντά στο Nanda Devi, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ινδίας.

Αποστολή διάσωσης ξεκίνησε τη Δευτέρα με ελικόπτερο των ινδικών δυνάμεων, που αρχικά εντόπισε πέντε σορούς μερικώς θαμμένες μέσα στο χιόνι.

Η κατάσταση των άλλων τριών αγνοούμενων ορειβατών δεν έχει γίνει γνωστή, αν και οι αξιωματούχοι εκτιμούν πως οι πιθανότητες να είναι ζωντανοί είναι πολύ μικρή και πως είναι πιθανό να εντοπιστούν νεκροί κοντά στους υπόλοιπους.

Σήμερα η μονάδα Συνοριοφυλακής θα ολοκληρώσει την αποστολή έρευνας και οι σοροί θα μεταφερθούν στην πόλη Pithoragarh.