Την Δευτέρα το πρωί παρουσιάστηκαν στο Ανώτερο Δικαστήριο του Νόργουοκ ο ομογενής Φώτης Ντούλος και η μνηστή του, Μισέλ Τροκόν, συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση εξαφάνισης τής εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλος πριν από μία εβδομάδα.

Και οι δύο θα παραμείνουν υπό κράτηση με εγγύηση 500.000 δολαρίων και θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο στις 11 Ιουνίου.

Στο μεταξύ η Αστυνομία του Κονέκτικατ ανέφερε ότι βρέθηκε αίμα της Τζένιφερ Ντούλου, σε αντικείμενα που βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, αλλά και στην οικία της.

Ο 51χρονος Ντούλος και η 44χρονη σύντροφός του, οι οποίοι κατηγορούνται για παραποίηση στοιχείων και παρεμπόδιση των ερευνών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου.

Τη στιγμή που ο Ντούλος εμφανιζόταν στο δικαστήριο, περίπου στις 10 το πρωί της Δευτέρας, άντρες του FBI εθεάθησαν να εισέρχονται σε μία δασώδη περιοχή στο Ουέιβενι Παρκ, αναφέρει η εφημερίδα του Κονέκτικατ «The Advocate».

Την περασμένη Παρασκευή, όπως και πολλές φορές στο παρελθόν, η 50χρονη Τζένιφερ Ντούλου άφησε τα πέντε παιδιά της στο σχολείο, ανέφερε σε δημοσίευμά της η «New York Times». Εφυγε από το σπίτι της στο Νιου Καναάν του Κονέκτικατ -στο οποίο η ίδια και η οικογένειά της είχαν μετακομίσει κατά τη διάρκεια της διαμάχης με τον ομογενή σύζυγό της αναφορικά με το διαζύγιό τους- και οδήγησε λιγότερο από ένα μίλι προς το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών της. Εκτοτε, αγνοείται.

Την Κυριακή, εκατοντάδες άνθρωποι ανά το Κονέκτικατ συμμετείχαν σε ολονυκτίες και προσευχήθηκαν να βρεθεί σώα η Τζένιφερ Ντούλου.

Σύμφωνα με το «CNN», το οποίο επικαλείται δικαστικά έγγραφα, η κ. Ντούλου είχε ενημερώσει τις Αρχές πως φοβόταν τον σύζυγό της, πριν δύο χρόνια όταν και είχε καταθέσει την αίτηση διαζυγίου.

«Γνωρίζω πως το γεγονός ότι καταθέτω αίτηση διαζυγίου θα τον εξοργίσει», φέρεται να έγραψε σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. «Γνωρίζω πως θα προβεί σε αντίποινα και θα επιχειρήσει με κάποιο τρόπο να με βλάψει».

Επίσης, δήλωσε πως ο φόβος της εντάθηκε μετά την αγορά ενός όπλου από τον Φώτη Ντούλο το 2017 και είπε ότι είχε «φαντασιώσεις για εκδίκηση» κατά άλλων ανθρώπων.