Μια μίνι έκδοχη του εμβληματικού ρεστοράν της αποκάλυψε η McDonald’s, σε μια προσπάθεια να προσελκύει καθημερινά χιλιάδες «σημαντικούς επισκέπτες» που είναι οι μέλισσες. Το πλήρες λειτουργικό ταχυφαγείο είναι, σύμφωνα με τη διεθνή αλυσίδα fast food, «το μικρότερο McDonald’s στον κόσμο», αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πλήρως λειτουργική κυψέλη.

Το φραντσάιζ άνοιξε στη Σουηδία, και με το διάσημο λογότυπο στην οροφή είναι η επιτομή της νέας πρωτοβουλίας της φίρμας για την ευζωία και την προστασία των μελισσών, των τόσο σημαντικών για την επικονίαση, τη διαδικασία γονιμοποίησης των φυτών.

Το McHive είναι πλήρες: Αυλή, χώρος για να κάθεσαι έξω, δύο drive-thru παράθυρα, όλες οι διαφημιστικές πινακίδες της McDonald’s. Στο εσωτερικό όμως, δεν βρίσκει κανείς μια μηχανή McFlurry για το τηγάνισμα, αλλά μια αποικία μελισσών σε πολλά «τελάρα».

Το «μικρότερο McDonald’s στον κόσμο» υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σκανδιναβικό στούντιο NORD DDB για να αποτίσει φόρο τιμής αλλά και να τραβήξει την προσοχή στα πολλά McDonald’s στη Σουηδία τα οποία, στις στέγες τους, έχουν τοποθετήσει κυψέλες, αγριολούλουδα και επιφάνειες με γρασίδι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις μέλισσες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Η πρωτοβουλία άρχισε σε τοπικό επίπεδο, αλλά τώρα επεκτείνεται» λένε από το NORD DDB, που είχε την επίβλεψη του πρότζεκτ. «Περισσότερα φραντσάιζ σε όλη τη Σουηδία συνενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την προσπάθεια, και έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθιστούν το γρασίδι γύρω από τα ρεστοράν τους με λουλούδια και φυτά που είναι σημαντικά για την ευζωία των μελισσών».