Η FRONTEX θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα

Από πόσα άτομα θα αποτελείται η δύναμη


ΕΛΛΑΔΑ
15:44
21/05/2019
Η FRONTEX θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα
4
loading

Παρουσία του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, υπογράφτηκε σήμερα στα Τίρανα συμφωνία ανάπτυξης της FRONTEX στην Αλβανία.

Η FRONTEX θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα, χερσαία και θαλάσσια με στόχο τον έλεγχο και παρεμπόδιση της διακίνησης μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών μέσω Αλβανίας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας.

Η δύναμη του FRONTEX με βάση την συμφωνία θα αποτελείται από πενήντα αξιωματικούς από χώρες της ΕΕ και θα έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη λογιστική υποστήριξη.

Όπως επισήμανε στην χαιρετιστήρια ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος, «στην Αλβανία παραμένει η ευθύνη για την προστασία των δικών της συνόρων».

Η Αλβανία, κατά τις εκτιμήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, παραμένει στόχος των μεταναστών και προσφύγων που προορισμό έχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, το 2017, το κύμα αυτό στην Αλβανία ήταν 6-7 φορές μεγαλύτερο απ ό,τι το 2018 ενώ στους 4 πρώτους μήνες του 2019 η διείσδυσή τους στην Αλβανία μειώθηκε κατά 26.5% συγκριτικά με το 2018.

Το μοναδικό οργανωμένο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών που λειτουργεί στην Αλβανία είναι στα Τίρανα, χωρητικότητας 130 ατόμων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar andreas c.

  Μα είναι δυνατόν;
  Η Frontex στο μέσο της διαδρομής των λαθρομεταναστων μεταξυ Ελλάδας και Αλβανίας;
  Στο Αιγαίο να πάνε και στα σύνορα με την Τουρκία, και όχι να μας τους εγκλωβίζουν μεσα στην Ελλάδα.

 2. avatar Ξυπνια

  Τι θέλει να μας πει το αγόρι? Ότι η Frontex είναι διορισμένοι από τον Τσίπρα? Ολίγη ντροπή δεν βλάπτει!

 3. avatar Nemesis

  Άργησαν 25 χρόνια βέβαια...αλλά τώρα δεν πάνε εκεί για να φυλάνε τις εισροές...αλλά να μην αφήσουν τους μετανάστες να βγουν απτή χώρα...

 4. avatar Αλέξης τσιπρας

  Έτσι συριζισταν η μόνη χώρα στον κόσμο όπου δεν έχει για την εισβολή των λαθρομεταναστών αλλά έχει σύνορα όταν θέλουν να φύγουν οι λάθρο από την χώρα......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει