Ο Ron Klein είναι ένας «συνηθισμένος άνθρωπος», όπως δηλώνει, ένας συνηθισμένος άνθρωπος που πέτυχε ωστόσο εξαιρετικά πράγματα στην όχι και τόσο συνηθισμένη ζωή του.

Εφευρέτης και αεικίνητος, κατάφερε να καταλήξει σε σημαντικές συνεισφορές σε ό,τι ασχολήθηκε, είτε μιλάμε για κάτι ολότελα καινούριο είτε για αλλαγή χρήσης πραγμάτων που ήδη υπήρχαν.

Την ώρα λοιπόν που είναι ο εφευρέτης της μαγνητικής επίστρωσης των πιστωτικών καρτών, ενός συστήματος επαλήθευσης που χρησιμοποιείται στην τραπεζική και την κτηματομεσιτική, ακόμα και συστημάτων που εφαρμόζονται ακόμα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο Ron Klein είναι γνωστός και για κάτι ακόμα.

Όταν ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν εταιρίες και γραφεία παλιώνει λοιπόν, οι περισσότεροι βλέπουν σκουπίδια. Και τι τα κάνουν τα σκουπίδια; Τα ξεφορτώνονται ή τα ανακυκλώνουν.

Μόνο που ο Ron όταν βλέπει παρωχημένο εξοπλισμό, δεν βλέπει σκουπίδια, βλέπει ευκαιρία. Ήταν το 1972 λοιπόν όταν ίδρυσε την General Associates, μια τεχνολογική εταιρία με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες ποσότητες από τα τηλέτυπα, που πλέον είχε παρέλθει ο καιρός τους.

Η Western Union είχε τόνους από δαύτα και δεν ήξερε τι να τα κάνει. Ήξερε όμως ο Ron. Κάνοντάς λίγο-πολύ χάρη στη Western Union που την απάλλαξε από την ενοχλητική παρουσία τους, τα παρωχημένα τηλέτυπα ήταν γι’ αυτόν ζεστό χρήμα που περίμενε.

Τα φρέσκαρε λοιπόν, εκσυγχρονίζοντας τη λειτουργία τους, και τα πούλησε κατόπιν σε μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, συχνά στις ίδιες από τις οποίες είχε προμηθευτεί τα παλιά τηλέτυπα! Τα καινούρια τηλέτυπα του Ron προορίζονταν τώρα ακόμα και ως συσκευές επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων με ακουστικά ή οπτικά προβλήματα, καθώς τύπωναν ακόμα και κώδικα Μπράιγ.

Μια εφευρετική χρήση δηλαδή για κάτι που απλώς ο κόσμος πετούσε στα σκουπίδια. Τα ίδια τροποποιημένα τηλέτυπα έβαλε και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1979, συνάπτοντας μια ιδιαιτέρως επικερδή συμφωνία…