Νεκρός στο σπίτι του στο Κολοράντο βρέθηκε ο 37χρονος Austin Eubanks, επιζών του μακελειού στο σχολείο Κόλουμπαϊν, είκοσι χρόνια μετά την επίθεση που είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Ο Eubanks είχε χτυπηθεί από σφαίρες στο χέρι και το γόνατο, στο χτύπημα που είχε κοστίσει 13 ανθρώπινες ζωές μέσα στο γυμνάσιο Κόλουμπαϊν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του δεν φαίνεται να συνδέεται με εγκληματική ενέργεια.

Λαμβάνοντας παυσίπονα καθώς ανάρρωνε από τα τραύματα του εθίστηκε σε αυτά και στη συνέχεια έδωσε μάχη για την καταπολέμηση των εθισμών.

Ο 37χρονος βρέθηκε το Σάββατο νεκρός στο σπίτι του στο Steamboats Springs του Κολοράντο ενώ τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να διακριβωθούν σήμερα, στη νεκροψία.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε πως ο Austin «έχασε τη μάχη με την ίδια ασθένεια την οποία αγωνιζόταν να βοηθήσει τους άλλους να αντιμετωπίσουν».

«Όπως φαντάζεστε, είμαστε σοκαρισμένοι και θλιμμένοι και ζητούμε σεβασμό της ιδιωτικότητάς μας αυτές τις ώρες» ανέφεραν σε ανακοίνωσε που μετέδωσε τοπικό δίκτυο.

Ο Eubanks είχε περιγράψει στο BBC το 2017 το πώς η επίθεση στο Κόλουμπαϊν, κατά την οποία σκοτώθηκε ο καλύτερός του φίλος, τον είχε οδηγήσει στον εθισμό.

«Λάμβανα αγωγή με πολλά φάρμακα που είχαν σκοπό την καταστολή μου και την ανακούφιση από τον πόνο. Εθίστηκα πριν καν καταλάβω τι συμβαίνει» είχε πει.

Αργότερα έπιασε δουλειά σε κέντρο αντιμετώπισης εθισμών και γύρισε τις ΗΠΑ διηγούμενος την ιστορία του και προσπαθώντας να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών ανάρρωσης και της πρόληψης.

Η επίθεση στο Κόλουμπαϊν είχε γίνει στις 20 Απριλίου του 1999, όταν δύο μαθητές εισέβαλαν στο σχολείο, σκότωσαν δώδεκα συμμαθητές τους κι έναν εκπαιδευτικό και αυτοκτόνησαν.

Μέχρι τότε, ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση σε σχολείο στην αμερικανική ιστορία.

Ο Austin Eubanks με τη σύντροφό του σε τελετή μνήμης για τα θύματα του Κόλουμπαϊν, το 1999