Τη χρήση ενός μπαστουνιού του μπέιζμπολ που μπορεί να έκανε ο πρωταθλητής Οσκαρ Πιστόριους, το οποίο βρέθηκε γεμάτο αίμα στο σπίτι του, κατά τη δολοφονία της φίλης του Ρέεβα Στέενκαμπ την Πέμπτη στην κατοικία του στην Πρετόρια, ερευνά η νοτιοαφρικανική αστυνομία, όπως γράφει σήμερα η κυριακάτικη εφημερίδα City Press.

«Το μπαστούνι ήταν γεμάτο αίμα. Η αστυνομία θα αποφανθεί τί αίμα ήταν αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή προσκείμενη στη έρευνα προσθέτοντας ότι το κεφάλι της Ρέεβα ήταν “συντεθλιμμένο”.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρεις υποθέσεις, σύμφωνα με τη City Press που αναφέρει ότι αντλεί τις πληροφορίες της από τρεις συγκλίνουσες πηγές: ο Πιστόριους μπορεί να επιτέθηκε στη φίλη με το μπαστούνι, αυτή να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί, ή ο αθλητής να το χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας, όπου αυτή είχε καταφύγει.

Ο 26χρονος Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε για πρώτη φορά από το υπνοδωμάτιο, πριν η φίλη του προλάβει να κλειστεί στην τουαλέτα που ήταν δίπλα. Η Ρέεβα επλήγη με τέσσερις σφαίρες, οι δύο στο κεφάλι, από όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του γύρω στις 03:20 την Πέμπτη, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. Όταν η οικογένειά του έφθασε, αυτός κατέβαινε τις σκάλες κρατώντας τη νεαρή γυναίκα και έτρεμε.

Η 29χρονη Ρέεβα ανέπνεε ακόμη και αυτός προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή δίνοντάς της το «φιλί της ζωής». Οι επιθεωρητές βρήκαν μια μικρή τσάντα και ένα iPad στο υπνοδωμάτιο του Οσκαρ. Τα σεντόνια του κρεβατιού ήταν ακατάστατα.

Αυτός φέρεται να είπε στην αδελφή του ότι κάτι φοβερό συνέβη και πέρασε τη Ρέεβα για διαρρήκτη.

Αλλά οι τρεις πηγές της εφημερίδας αποκλείουν την εκδοχή αυτή, την οποία απέρριψε η αστυνομία από την Πέμπτη, αναφέροντας κυρίως ότι δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης.

Την ίδια ώρα επιστήθιος φίλος του μετέφερε ότι ο Πιστόριους ήταν μετά τους πυροβολισμούς σε κατάσταση πανικού και αμόκ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο παραολυμπιονίκης πριν καν τηλεφωνήσει στις αρχές, επικοινώνησε μαζί του και παραληρούσε.

«Είναι πολύ κρίμα», δήλωσε ο Τζάστιν Ντιβάρις. «Μου τηλεφώνησε στις 3:55 λέγοντας πως η Ρέεβα είχε πυροβοληθεί. Τον ρώτησα “Τι λες; Δεν καταλαβαίνω” και μου είπε “Έγινε ένα τρομερό ατύχημα. Πυροβόλησα τη Ρέεβα”.

Στη συνέχεια ο γείτονάς του πήρε το τηλέφωνο, μου είπε πως ήταν αλήθεια και μου είπε να πάω στο σπίτι του.
Ήμουν σοκαρισμένος. Ρώτησα τον γείτονα αν η Ρέεβα ήταν καλά και αν το όπλο εκπυρσοκρότησε από ατύχημα. Μου απάντησε “Όχι, δεν είναι καλά. Πρέπει να έρθεις εδώ”. Όταν έφτασα στο σπίτι του ήταν ήδη μία σκηνή εγκλήματος για την αστυνομία.

Δεν μας επέτρεψαν να μπούμε σπίτι, αλλά μπορούσα να δω το σώμα της καλυμμένο με πετσέτες και σεντόνια. Ο Όσκαρ ήταν υπό κράτηση στο γκαράζ του σπιτιού του, αλλά με άφησαν να του μιλήσω. Ήταν τελείως ασυνάρτητος και έλεγε συνέχεια “Σκότωσα το μωρό μου. Θεέ μου, πάρε με”. Καθόταν και έκλαιγε για μία ώρα. Τον ρωτούσα τι είχε γίνει και μου έλεγε συνεχώς το ίδιο πράγμα».

Ο Πιστόριους κατηγορείται για τη δολοφονία της Ρέεβα και η εισαγγελία είπε κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία την Παρασκευή ότι ζητεί να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για «φόνο εκ προμελέτης».

Ο Πιστόριους απορρίπτει τις κατηγορίες. Ο αθλητής θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο της Πρετόριας, όπου οι δικηγόροι του θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Την ίδια ημέρα θα γίνει η κηδεία της Ρέεβα στο Πορτ Ελίζαμπεθ.