Διαμάχη έχει ξεσπάσει στα social media ανάμεσα σε γυναίκες που είχαν αισθηματικές σχέσεις με τον Όσκαρ Πιστόριους. Δύο ημέρες μετά το τρομερό συμβάν του φόνου της κοπέλας του Blade Runner, οι πρώην του έχουν σχηματίσει δύο στραόπεδα. Κάποιες τον υποστηρίζουν και κάποιες άλλες καταγγέλλουν ότι ήταν πράγματι βίαιος και απρόβλεπτος χαρακτήρας.

Η Σαμάνθα Τέιλορ (φωτο), η οποία είχε σχέση για ένα χρόνο με τον Πιστόριους, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι «ο Όσκαρ δεν είναι αυτός που νομίζουν όλοι». Η μητέρα της κοπέλας έγραψε στο Facebook ότι είναι χαρούμενη που η κόρη της «ξέφυγε από τα χέρια αυτού του άνδρα».

Την ίδια στιγμή, μία άλλη κοπέλα, η Τζένα Έντκινς, δήλωνε ότι είχε σχέσεις με τον Πιστόριους για μεγάλο διάστημα και ότι «ποτέ δεν σήκωσε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι» να τη χτυπήσει. «Δεν ένιωσα ποτέ να απειλούμαι. Ο κόσμος θα πρέπει πρώτα να του δώσει την ευκαιρία να μιλήσει, πριν βγάλει συμπεράσματα».

Ο νοτιοαφρικανός πρωταθλητής, εκτός από τον στίβο, είχε μεγάλες επιτυχίες και στο άλλο φύλο. Το όνομά του είχε συνδεθεί με πολλές και ιδιαίτερα όμορφες γυναίκες, κυρίως μοντέλα.