Ένας Σαουδάραβας που ομολόγησε ότι βίασε επανειλημμένα και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου της 5χρονη κόρη του, τιμωρήθηκε με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης… λίγων μηνών!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν ακτιβίστριες στη Σαουδική Αραβία, η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011. Είχε κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα και της είχαν ξεριζώσει ένα νύχι. Το παιδί υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου.

Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ’ επανάληψη. Ο πατέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.

Στις 26 Ιανουαρίου καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης προς τη μητέρα -το λεγόμενο «τίμημα του αίματος» κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία- και σε φυλάκιση ίση με το διάστημα που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος.

Στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης.

Στην ανακοίνωσή τους οι τρεις ακτιβίστριες καταγγέλουν την ανοχή που έδειξε το δικαστήριο απέναντι στον πατέρα, χαρακτηρίζοντάς την αποκαλυπτική για τη θέση της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.