Κουρτς: Να μην γίνει η Ιταλία μία δεύτερη Ελλάδα

Ο Αυστριακός καγκελάριος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Ρώμη


ΚΟΣΜΟΣ
16:44
06/05/2019
Κουρτς: Να μην γίνει η Ιταλία μία δεύτερη Ελλάδα
3
loading

Να μην γίνει η Ιταλία μία δεύτερη Ελλάδα ακολουθώντας μια «ανεύθυνη πολιτική χρέους», προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, την οποία αναπαράγουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτό το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστεί με μία νέα Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «μόνον τότε θα απαλλαγούμε από την κρίση, όταν υπάρξουν σαφείς κυρώσεις κατά χωρών-μελών της ΕΕ που δημιουργούν χρέος, και όλοι πρέπει να εργαστούμε για τη μείωση του ελλείμματος και για την τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς - ο οποίος στο παρελθόν, ως τότε Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, είχε ασκήσει επανειλημμένα κριτική απέναντι στην Ελλάδα σε σχέση τόσο με την οικονομική κατάσταση όσο και με το προσφυγικό -, «μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει εγγύηση πως η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα επιτυχημένη και σταθερή, όπως επίσης μόνον έτσι μπορεί να αποφευχθεί να θέσει η Ιταλία σε κίνδυνο ολόκληρο τον χώρο του ευρώ».

Ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί για επείγουσα ανάγκη ανανέωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, «η διαπραγμάτευση της οποίας είχε γίνει το 2007 και είχε τεθεί σε ισχύ το 2009», καθώς, όπως παρατηρεί, «από το 2009 έχουν αλλάξει οι βασικές οικονομικές προϋποθέσεις στην Ευρώπη και η συμφωνία αυτή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις».

Ο ίδιος ζητά στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα να υπάρξουν σαφείς ρυθμίσεις στην πολιτική της μετανάστευσης, αναφέροντας πως «όποιος έρχεται παράνομα στην Ευρώπη, δεν επιτρέπεται να φτάνει στην Κεντρική Ευρώπη και πως είναι αναγκαίες σαφείς κυρώσεις» για εκείνες τις χώρες-μέλη της ΕΕ που εξακολουθούν να αφήνουν ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα, να συνεχίζουν με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα ο Κουρτς προσθέτει πως «η ΕΕ πρέπει πάντως να υποστηρίξει χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», και επίσης η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει αφρικανικές χώρες και να προωθήσει προγράμματα ένταξης, ενώ στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές.

Στη συνέντευξή του στη La Stampa, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επαναλαμβάνει τις θέσεις του περί μείωσης του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περί διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόνο στις Βρυξέλλες και όχι και στο Στρασβούργο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ

  ΠΑΡΑΤΑΣ??? ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΛΕΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ!!!

 2. avatar @Μ59

  Φασίστες είναι αυτοί που, χωρίς τη θέληση των λαών τους, φέρνουν στην Ευρώπη, κι όχι στη Σαουδική Αραβία ή τις ΗΠΑ, εκατομμύρια μετανάστες. Σαν να στείλουν κάποιοι 5 Αφγανούς στο σπίτι σου, χωρίς να σε ρωτήσουνε, να μείνετε παρέα, και να σε κατηγορούν κι από πάνω για ρατσιστή γιατί δεν τους δέχεσαι! Εσύ βέβαια που δεν είσαι ρατσιστής, θα τους πάρεις και θα πεις κι ένα τραγούδι ε; Μην ξεχνάς και να τους σκουπίζεις!

 3. avatar Μ59

  Μίλησε και το φασιστάκι , αλλά τι περιμένεις από τα φυτά που εκπροσωπεί και τον ψηφίζουν.
  Υπολείμματα του ναζισμού!!
  Και μετά μιλάμε για ενωμένη Ευρώπη μη χέσω!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει