Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας που έχασε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα, είναι ο 46χρονος Anders Holch Povlsen, ο άνθρωπος πίσω από την online εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Asos.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Povlsen είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Δανίας και θεωρείται ότι είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στη Σκωτία, αφού αγόρασε μια σειρά από ιστορικά κομμάτια γης.

Συγκεκριμένα ο 46χρονος και η σύζυγός του Anne είναι ιδιοκτήτες περίπου 800.οοο στρεμμάτων στα Highlands της Σκωτίας, ενώ το Forbes υπολογίζει την περιουσία του Δανού σε 7,9 δισ. δολάρια.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του καθολικού Πάσχα άφησαν πίσω τουλάχιστον 290 νεκρούς και περίπου 500 τραυματίες.

Ο Jesper Stubkier, διευθυντής επικοινωνιών της εταιρείας χονδρικής πώλησης μόδας του Holch Povlsen, Bestseller, δήλωσε ότι το ζευγάρι έχασε τρία παιδιά στις επιθέσεις.

Ο ίδιος δήλωσε στο Press Association τη Δευτέρα: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουν σκοτωθεί τρία παιδιά. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια και ζητάμε τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Μάλιστα αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την ταυτότητα των παιδιών ή αν άλλα μέλη της οικογένειας επισκέφθηκαν την ασιατική χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τα παιδιά του επιχειρηματία.

Ποιος είναι ο Anders Holch Povlsen

Ο Holch Povlsen είναι ο διευθύνων σύμβουλος και αποκλειστικός ιδιοκτήτης της Bestseller με κύκλο εργασιών περίπου 4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στο βρετανικό ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων Asos.com και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη γερμανική εταιρεία Zalando.

Οι γονείς του Holch Povlsen άνοιξαν το πρώτο κατάστημα της οικογένειας στη μικρή δανέζικη πόλη του Ringkobing το 1975.

Ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση σε ηλικία 28 ετών και η Bestseller πωλεί τώρα ρούχα από 11 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Jack & Jones, Only και της Vero Moda.

Επίσης ο Povlsen είναι ο ιδιοκτήτης ποσοστού μεγαλύτερου του 1% γης της Σκωτίας.