Λιβύη: Τα «κίτρινα γιλέκα» εμφανίστηκαν και στην Τρίπολη

Ογκώδεις διαδηλώσεις ενάντια στον Χαλίφα Χάφταρ και τη Γαλλία


ΚΟΣΜΟΣ
6:32
20/04/2019
Λιβύη: Τα «κίτρινα γιλέκα» εμφανίστηκαν και στην Τρίπολη
loading

«Κίτρινα γιλέκα» στην Πλατεία των Μαρτύρων, στην Τρίπολη: στη Λιβύη, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, συχνά ντυμένοι με φωσφοριζέ γιλέκα, διαδήλωσαν χθες καταγγέλλοντας την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της πρωτεύουσας ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, αλλά και την Γαλλία που, όπως λένε, τον στηρίζει.

Στην εμβληματική πλατεία της λιβυκής πρωτεύουσας, άνθρωποι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Φάγιεζ αλ Σάρατζ.

Ο Χαλίφα Χάφταρ ξεκίνησε την εκστρατεία του στις 4 Απριλίου και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του έφτασε πολύ γρήγορα έξω από την Τρίπολη.

Η σημερνινή συγκέντρωση, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ήταν πιο πολυάριθμη από εκείνην της περασμένης Τρίτης. Ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν κίτρινα γιλέκα, το σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Γαλλία.

Στα πλακάτ που κρατούσαν, έγραφαν συνθήματα κατά του Χάφταρ όπως «Όχι στη δικτατορία» ή «Χρειαζόμαστε τα τέκνα μας για να οικοδομήσουμε τη χώρα».

Άλλοι επέκριναν τη στάση που τηρεί το Παρίσι: «Είμαστε έκπληκτοι για τη γαλλική στάση απέναντι στην επίθεση στην Τρίπολη», έγραφε ένα πλακάτ, στα γαλλικά, με την υπογραφή «Κάτοικοι της Τρίπολης».

«Πρέπει οι άλλες χώρες να σταματήσουν να εμπλέκονται στις υποθέσεις των Λίβυων, όπως η Γαλλία που δημοσίως λέει ότι είναι φίλη αλλά κρυφά στηρίζει εκείνους που επιτίθενται στην πόλη και τα σπίτια μας», είπε ένας 23χρονος, ο Χάιφα αλ Φερτζάνι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει