Κι όμως, υπάρχει μια ιταλική κοινότητα που προσφέρει σπίτια 70 και 80 τετραγωνικών μέτρων με συμβολική τιμή το 1 ευρώ!

Mussomeli τη λένε και είναι μια σιτσιλιάνικη κωμόπολη διατεθειμένη να κάνει τα πάντα προκειμένου να αναβιώσει τη ζωντάνια που είχε κάποτε στους δρόμους της. Το πλάνο; Να προσελκύσει κόσμο από τα πέρατα της Γης να ζήσουν στις γειτονιές της.

Γι’ αυτό και προσφέρει εγκαταλειμμένα σπίτια σε τιμές συμβολικές, θέλοντας να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του παρελθόντος.

Όλα τους χρειάζονται βέβαια γενναία ανακαίνιση, κάποιες φορές ακόμα και γενική ανακατασκευή, πρόκειται ωστόσο για οικήματα που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και την έχουν την αξία τους.

Ο νέος ιδιοκτήτης οφείλει να μετακομίσει μόνιμα στο Mussomeli, στην καρδιά της σιτσιλιάνικης υπαίθρου, και να ολοκληρώσει την ανακαίνιση εντός τριετίας από την απόκτηση της οικίας.

Το Mussomeli είναι λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα αλλά και την ιστορική περιοχή του Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), ένας τόπος θρύλων και παραδόσεων που μοιάζει να έχει μείνει στο πλούσιο παρελθόν του.

Ο δήμος των 11.000 κατοίκων μας πληροφορεί πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν ήδη κάνει χρήση της ιδιαίτερης προσφοράς και απέκτησαν το δικό τους σπίτι στη γραφική κοινότητα…