Την στήριξη σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξασφάλισε το Παρίσι για την στρατιωτική του επέμβαση στο Μάλι, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, κάνοντας λόγο, παράλληλα, για μία «απόλυτα δραματική κατάσταση», σχετικά με την υπόθεση της ομηρείας εργαζομένων από ισλαμιστές ενόπλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Αλγερία

«Οι Γάλλοι δεν είναι μόνοι, είναι οι προάγγελοι», δήλωσε ο Φαμπιούς αποχωρώντας από μια σύνοδο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του αφιερωμένη στις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών στο Μάλι. «Όλες οι χώρες χαιρέτισαν την αποστολή μας και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους τόσο στο Μαλί όσο και στην επιχείρηση της Γαλλίας», πρόσθεσε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Φαμπιούς αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την κρίση στην Αλγερία, επειδή η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη. «Είναι μια απόλυτα δραματική κατάσταση που καταδεικνύει σε πιο βαθμό η τρομοκρατία είναι ένα απόλυτο κακό», τόνισε.

Επανέλαβε ότι η επέμβαση της Γαλλίας, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, ήταν «αναγκαία και επείγουσα», καθώς όπως τόνισε «έπρεπε να σταματήσουμε τους τρομοκράτες», διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν καταλάβει το Μπαμακό και το Μάλι «θα είχε γίνει τρομοκρατικό κράτος».

«Υπάρχει ομοφωνία στην Ευρώπη» ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η γαλλική επιχείρηση, διαβεβαίωσε ο Φαμπιούς, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα στην χώρα του να «αποφύγουν την οποιαδήποτε πολεμική» σχετικά με την υπόθεση αυτή.