Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι διακομματικές συνομιλίες στο Λονδίνο θα παράγουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει η ομάδα του να κινηθεί «εξαιρετικά γρήγορα» προς μια συμφωνία για πιο φιλόδοξους όρους που θα καθορίσουν μια μελλοντική σχέση.

«Ελπίζουμε όλοι ότι αυτές οι συνομιλίες θα έχουν θετική έκβαση. Το έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, μπορούμε να είμαστε περισσότερο, πολύ περισσότερο φιλόδοξοι στη μελλοντική σχέση μας με τη Βρετανία» είπε ο Μπαρνιέ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ στο Δουβλίνο.

Επιπλέον, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των 27 για το Brexit υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα επιδείξει «απόλυτη» αλληλεγγύη προς την Ιρλανδία, ανεξαρτήτως του σεναρίου του Brexit, που θα επικρατήσει.

«Θα στηρίξουμε απόλυτα την Ιρλανδία» δήλωσε ο Μπαρνιέ, σημειώνοντας, εντούτοις, ότι σε περίπτωση ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία, η ΕΕ δεν θα ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο, ενώ το ζήτημα του ιρλανδικού συνόρου δεν θα διευθετηθεί.