Θεία δίκη; Πιθανώς.

Ένας άνδρας που πιστεύεται πως ήταν λαθροκυνηγός ρινόκερων θανατώθηκε από ελέφαντα την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Αφρική και το πτώμα του φαγώθηκε από αγέλη λιονταριών.

Αυτό λένε οι υπεύθυνοι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, ενώ το μόνο που βρέθηκε από τον άνδρα είναι ένα ανθρώπινο κρανίο κι ένα παντελόνι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως συνελήφθησαν τέσσερις συνεργοί του νεκρού, οι οποίοι είπαν στην οικογένειά του πως είχαν μπει στο πάρκο το βράδυ της Τρίτης για να κυνηγήσουν ρινόκερους.

Ο άνδρας σκοτώθηκε από ελέφαντα.

Η οικογένεια ειδοποίησε τις αρχές, όπως γράφει η εφημερίδα Toronto Star, και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχές που, σύμφωνα με τις περιγραφές, είχε χαθεί ο λαθροκυνηγός. Ωστόσο το πτώμα του δεν βρέθηκε την ίδια μέρα. Μόνο κάποια απομεινάρια του εντοπίστηκαν την επομένη.

Ο διευθυντής του πάρκου συλλυπήθηκε την οικογένεια και επισήμανε: «Η παράνομη είσοδος στο πάρκο, με τα πόδια, δεν είναι σοφή πράξη. Ενέχει πολλούς κινδύνους κι αυτό που συνέβη το αποδεικνύει».

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, και φιλοξενεί ζώα όπως λιοντάρια, ελέφαντες, ρινόκερους, λεοπαρδάλεις και βούβαλους.

Το κέρατο του ρινόκερου πωλείται στην Ασία έναντι πολλών χιλιάδων δολαρίων. Θεωρείται πολύτιμο συστατικό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και σύμβολο στάτους.

(φωτογραφία αρχείου)