Σε κάθειρξη 20 ετών για την συμμετοχή του στην εκτέλεση δεκάδων μουσουλμάνων κρατούμενων στην Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995, καταδικάσθηκε ένας σερβικής καταγωγής Βόσνιος, από το δικαστήριο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για τα εγκλήματα του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία

«Ο κατηγορούμενος Κούβελια μετείχε στην εκδίωξη του πληθυσμού από την Σρεμπρένιτσα, στην κράτηση ανδρών και στην εκτέλεση κρατουμένων», δήλωσε η δικαστής Γιασμίνα Κόσοβιτς. «Κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών», πρόσθεσε.

Η δικαστής διευκρίνισε ότι ο 41χρονος Κούβελια «μετείχε στις 14 Ιουλίου του 1995 στην εκτέλεση πολλών δεκάδων ανδρών που κρατούνταν σε αγροτική αποθήκη στην Κράβιτσα», τοποθεσία κοντά στην Σρεμπρένιτσα.

Το δικαστήριο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για τα εγκλήματα πολέμου έχει καταδικάσει και φυλακίσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 20 Σέρβους της Βοσνίας, πρώην στρατιωτικούς και αξιωματικούς της αστυνομίας, για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, την χειρότερη ωμότητα που διαπράχθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με θύματα περίπου 8.000 μουσουλμάνους, οι οποίοι εκτελέστηκαν και ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.