Θεραπευτείτε από το ίντερνετ με… ιππασία!

Η Κορέα προσπαθεί να σταματήσει τον εθισμό στο διαδίκτυο


ΚΟΣΜΟΣ
22:35
09/01/2013
Θεραπευτείτε από το ίντερνετ με... ιππασία!
loading

Μάστιγα έχει γίνει στη Νότια Κορέα ο εθισμός των νέων στο ίντερνετ, με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν ότι 680.000 παιδιά, ηλικίας 10 με 19, είναι εθισμένα στο διαδίκτυο, δηλαδή περίπου το 10% της ηλικιακής αυτής ομάδας.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η κυβέρνηση ψήφισε πέρσι το «Νόμο της Αποσύνδεσης», που εμποδίζει τους χρήστες κάτω των 16 ετών να μπαίνουν στο Διαδίκτυο από τα μεσάνυχτα ως τις 6 το πρωί.  Ωστόσο, η ισχύς του είναι περιορισμένη καθώς οι έφηβοι μπορούν και τον παρακάμπτουν χρησιμοποιώντας το λογαριασμό των γονιών τους.

Τη λύση ήρθε να δώσει το Θεραπευτικό Κέντρο Ιππασίας, μία θεραπευτική οργάνωση που χρησιμοποιεί την ιππασία για την καταπολέμηση των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών, που θεωρεί ότι είναι η αιτία του εθισμού στο ίντερνετ.

Η Κορεατική Ένωση Ιππασίας διαθέτει δύο θεραπευτικά κέντρα και καθημερινά σχεδόν 50 άτομα παρακολουθούν προγράμματά της για να αντιμετωπίσουν μία σειρά προβλημάτων όπως κατάθλιψη, εθισμό στο διαδίκτυο και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής. Η Ένωση σχεδιάζει να κατασκευάσει 30 ακόμη κέντρα σε όλη τη Νότια Κορέα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι το 2022 ώστε να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει