Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η καταμέτρηση των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα ήθελε με τίποτα να χαθεί η πρωτιά, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ο υποψήφιος του βρίσκεται πίσω, έστω και οριακά.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνθρωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Μπιναλί Γιλντιρίμ, συγκεντρώνει 48,51% των ψήφων, ενώ ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) συγκεντρώνει 48,79%, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Ανατολή.

Σύμφωνα με το Μέσο της γειτονικής χώρας, ο εκπρόσωπος του CHP μετρά μέχρι στιγμής στις δημοτικές εκλογές 4.159.650 ψήφους, ενώ αυτός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει συγκεντρώσει 4.131.761 ψήφους.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν τρεις ώρες η Κωνσταντινούπολη έμοιαζε να… γλιστρά από τα χέρια της παράταξης του Ερντογάν.

Ιμάμογλου: Εγώ είμαι ο νικητής της Κωνσταντινούπολης

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας ότι, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχουμε, είναι καθαρό ότι κερδίσαμε την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ιμάμογλου, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, σοσιαλδημοκρατικό, αξιωματική αντιπολίτευση), αλλά και του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi (δεξιά).

Υποστηρίζοντας ότι έχει προβάδισμα 29.000 και πλέον ψήφων έναντι του υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος, ο Ιμάμογλου έκρινε πως είναι πλέον μαθηματικά «αδύνατον» ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός και εξέχον στέλεχος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), να το ανατρέψει.

Νωρίτερα, ο Γιλντιρίμ ανακήρυξε τη δική του νίκη, παρότι τα μερικά αποτελέσματα προοιωνίζονταν μια εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη.

«Κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη. Ευχαριστώ τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης για την εντολή που μου εμπιστεύθηκαν», είπε ο Γιλντιρίμ στους υποστηρικτές του.