Μόλις λίγες ώρες διήρκεσε η απεργία διαρκείας που ξεκίνησε χθες το πρωί στα πρατήρια καυσίμων στην Κύπρο, καθώς τερματίσθηκε, μετά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον του προεδρείου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, η υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

Η υπουργός ενημέρωσε τον Σύνδεσμο Πρατηριούχων για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, στα οποία υπάρχουν περισσότερο αυστηρές πρόνοιες για την αδειοδότηση νέων πρατηρίων.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι ανάλογες αυστηρές πρόνοιες θα περιλαμβάνονται και στη δήλωση πολιτικής και ότι με οδηγία προς τις πολεοδομικές αρχές θα εξετάζονται οι αιτήσεις με περισσότερη αυστηρότητα ως προς το θέμα της οδικής ασφάλειας και των ανέσεων των κατοίκων.

Θα εξεταστούν ακόμα οι άδειες που δόθηκαν μετά το 2011 και συγκεκριμένες καταγγελίες του Συνδέσμου Πρατηριούχων, αν και, όπως είπε η κ. Μαύρου, δεν έχει βρει στην παρούσα φάση άδεια που δόθηκε παράτυπα. Αν κακώς αδειοδοτήθηκε κάποιο πρατήριο, ανέφερε η υπουργός, θα πρέπει να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.