Αυτή την εβδομάδα θεωρείται πολύ πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα η προκαταρκτική έκθεση για το αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος Boeing 737 της Ethiopian Airlines με 157 νεκρούς.

Την πληροφορία μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταφορών της Αιθιοπίας.

«Είναι πολύ, πολύ πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα αλλά υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες» τόνισε από την Αντίς Αμπέμπα ο εκπρόσωπος. «Δεν μπορώ να πω αν θα κυκλοφορήσει σήμερα ή αύριο» πρόσθεσε.

Το Boeing 737 Max, με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, είχε απογειωθεί στις 10 Μαρτίου από την Αντίς Αμπέμπα και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, παρασύροντας και τους 157 επιβαίνοντες στον θάνατο.

Είχε προηγηθεί στα τέλη του Οκτωβρίου συντριβή ίδιου τύπου αεροσκάφους Boeing της ινδονησιακής εταιρείας χαμηλού κόστους Lion Air, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 189 άνθρωποι.

Τα δυστυχήματα προκάλεσαν κλυδωνισμούς στη Boeing, η οποία είδε τη μετοχή της να καταποντίζεται αλλά και την αξιοπιστία της να αμφισβητείται, ειδικά μετά τις υπόνοιες για προνομιακή μεταχείριση της εταιρείες από την εποπτεύουσα αρχή των ΗΠΑ.