Η ανάπτυξη του αμερικανικού βιομηχανικού τομέα τον Δεκέμβριο κατέγραψε βελτίωση, σε σχέση με την απροσδόκητα αρνητική εικόνα του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του Institute for Supply Management (ISM).

Η πηγή αυτή, η οποία καταρτίζει τον παναμερικανικό δείκτη της βιομηχανικής δραστηριότητας, στάθμισε τον δείκτη αυτόν τον Δεκέμβριο στο 50,7, από 49,5 τον Νοέμβριο.

Επομένως ο δείκτης αυτός διαμορφώνεται τελικά ελαφρώς άνω του 50,3 που υπολόγισαν οι 55 οικονομολόγοι που συμβουλεύεται περιοδικά το Ρόιτερς.

Κάθε διαμόρφωση του δείκτη άνω του 50 υποδηλώνει ανάπτυξη στον βιομηχανικό τομέα. Η επίδοση του ίδιου δείκτη τον Νοέμβριο ήταν χαμηλό 40 μηνών.

Τον Ιανουάριο, πέρυσι, η τελική διαμόρφωση του δείκτη ήταν 54,1. Άρα, η αμερικανική βιομηχανία πασχίζει, έκτοτε, να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, η ίδια πηγή αποτιμά την απασχόληση στη βιομηχανία στο 52,7 τον Δεκέμβριο από 48,4 τον Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα ο δείκτης για τις άμεσες χρονικά παραγγελίες σταθεροποιήθηκαν στο 50,3 ενώ οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο 2012 στο 55,5, από 52,5 τον Νοέμβριο.