Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέλυσε τον προσωπικό του φωτογράφο γιατί έβλαψε την «ανώτατη αξιοπρέπειά» του, επειδή τον έκρυψε από το πλήθος που τον επευφημούσε για μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Ο άνδρας, ο οποίος αναφέρεται μόνο το επώνυμο του Ri, απολύθηκε αφού βιάστηκε για να εξασφαλίσει καλύτερες λήψεις του προέδρου της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια των εκλογών στη χώρα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σύμφωνα με πηγές από την Πιονγκ Γιανγκ, ο φωτογράφος κρίθηκε ως υπεύθυνος επειδή «ρύθμισε τη γωνία της μηχανής του με τέτοιο τρόπο που το φλας κάλυπτε τον λαιμό του Αγαπημένου και Σεβαστού Ηγέτη και Συντρόφου».

Επιπλέον κατηγορήθηκε ότι παραβίασε δύο ακόμη κανόνες, τον πρώτο που απαγορεύει τη λήψη φωτογραφιών σε απόσταση δύο μέτρων από τον Κιμ και τον δεύτερο που απαγορεύει φωτογραφίες ή βίντεο ακριβώς μπροστά από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Έτσι, ο 47χρονος φωτογράφος όχι μόνο απολύθηκε αλλά και εκδιώχθηκε από το κόμμα με αποτέλεσμα να γίνει αυτόματα πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Ο ίδιος άνθρωπος, που ήταν από τους πιο έμπιστους του καθεστώτος, ήταν αυτός που κάλυψε φωτογραφικά τις συναντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε μια δημόσια εμφάνιση κατά τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα στις 10 Μαρτίου.

Όταν ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος έφτασε στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει και σταμάτησε για να χαιρετήσει το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Ri βρέθηκε μπροστά του για να τον φωτογραφήσει.

Μία κάμερα πίσω από το πλήθος απαθανάτισε τη στιγμή που έγινε η αιτία για την αποπομπή του φωτογράφου, ενώ τα πλάνα μεταδόθηκαν αργότερα από την κρατική τηλεόραση.

https://www.youtube.com/watch?v=sx6xg_a4k-U