Μία τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της Bρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα θα προγραμματιστεί μόνο εάν υπάρξει μία «ρεαλιστική προοπτική» να επιτύχει, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ενημέρωσή της, αν και δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο κοινοβούλιο, η Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, και αν τελικά υπάρξει ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή της μέσα στις επόμενες ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το backstop στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά την Πέμπτη, ενώ θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP για την υποστήριξή του στη συμφωνία αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία «μακρά» παράταση του άρθρου 50 από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή χρονική διάρκεια.