Η πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού σε συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ είναι «προς το εθνικό συμφέρον» της χώρας  γιατί ευνοεί την σταθερότητα, ιδίως απέναντι στο Ιράν, υποστήριξε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

«Παρέχουμε στρατιωτικά μέσα και βοήθεια όσον αφορά την ασφάλεια σε πολλούς συμμάχους, όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία. Είναι προς το εθνικό συμφέρον μας να το κάνουμε, ώστε να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Κρόουλι είχε ρωτηθεί από δημοσιογράφο για την πληροφορία που ανέφερε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα υποβάλλει στο Κογκρέσο ένα κολοσσιαίο συμβόλαιο αγοραπωλησίας όπλων, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα αφορά την παράδοση αεροσκαφών και ελικοπτέρων στη Σαουδική Αραβία. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, σεβόμενος, όπως είπε, τις διαδικασίες του Κογκρέσου.

Εξάλλου, νωρίτερα το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να ενισχύσει το οπλοστάσιό του με το νέο αμερικανικό καταδιωκτικό F-35.