Αυτή είναι η στιγμή που μία αεροπορική επίδειξη καταλήγει σε τραγωδία, όταν ένα αεροπλάνο κάνει βουτιά από τον ουρανό, «οδηγώντας» τους δύο πιλότους στον θάνατο.

Τη σοκαριστική σκηνή απαθανάτισαν οι θεατές του σόου που είχαν συγκεντρωθεί την Κυριακή σε πίστα στην πόλη Escuintla στη Γουατεμάλα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι πρώτοι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο απεγκλώβισαν τον 54χρονο πιλότο, Eduardo Ibargüen, από τα συντρίμμια του ακροβατικού αεροσκάφους.

Ο Ibargüen, ο οποίος ήταν και εκπαιδευτής πτήσεων, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από κάποια ώρα σε νοσοκομείο της πόλης.

Το ίδιο συνέβη και με τον συγκυβερνήτη του, τον 55χρονο Pablo Guillén, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε λίγο μετά την είσοδό του στο νοσοκομείο.

Αυτό ήταν το τρίτο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί ο Ibargüen. Προηγουμένως είχε επιβιώσει από συντριβή αεροσκάφους το 2015 και το 2017.

Σε ένα βίντεο φαίνεται η στιγμή που το αεροπλάνο επιδείξεων απογειώνεται και παίρνει ύψος πριν να πέσει απότομα από τον ουρανό μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πριν συντριβεί, περνάει πάνω από μια εξέδρα γεμάτη με θεατές.

Μάλιστα θα μπορούσε το δυστύχημα να προκαλέσει περισσότερα θύματα, αφού η μηχανή του αεροσκάφους έπεσε στη μέση του δρόμου.